For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

Investigation into the Radar Absorption of Textiles Coated With Carbon-Nanotube Materials

عنوان کنفرانس

همایش سراسری پدافند غیرعامل در علوم مهندسی با تأکید بر استتار، اختفا و فریب

عنوان فارسی مقاله

بررسي جذب امواج رادار در منسوجات پوشش داده شده با مواد حاوي نانو لوله كربن

زمان: 30 بهمن ماه 1392

مکان: تهران، دانشگاه جامع امام حسین

چکیده فارسی

در گستره علوم نظامي و دفاعي، ايمني و محافظت در برابر شناسايي دستگاه­ها و تجهيزاتي نظير رادار و مادون قرمز، در زمره نيازهاي حياتي و كارگشاي ميدان نبرد محسوب مي­شود. در اين حوزه كاربردي، ويژگي­هاي الكترواپتيكي و الكترومغناطيسي پارچه­هاي خاص كه با مواد ويژه­اي تكميل شده­اند، نقش مهمي در توليد منسوجاتي با قابليت اختفاي بالا در برابر امواج رادار ايفا مي­كند. اين به معناي پنهان ماندن از ديد رادار و عدم امكان تعيين حركات اهداف از طرف دشمن با استفاده از رادار و ديگر حسگرهاي الكترواپتيكي است. در اين پژوهش، مكانيزم جذب رادار با تكيه بر مكانيزم ساختار تك لايه «پرده سالزبري» و صفحه مقاوم تلفاتي مورد مطالعه قرار گرفت. در ساختار اين پوشش، از پارچه­هاي اِسپِيسِر و تافته پوشش داده شده با مواد رساناي كربن بلك و نانولوله كربني استفاده شد. تأثير عواملي نظير نوع و ضخامت لايه تلفاتي، ضخامت پارچه اسپيسر و جنس پارچه پوشش­دهي شده در جذب امواج الكترومغناطيسي با بسامد 18-8 گيگاهرتز بررسي گرديد. همچنين، از روش طراحي آزمايشات تاگوچي براي بهينه­سازي قيمت و تعداد آزمايشهاي جذب رادار و بررسي و تحليل آماري نتايج استفاده شد. به عنوان نتيجه، نمونه­هاي جاذب به دست آمده در حالت بهينه، %99.97 امواج الكترومغناطيسي با بسامد 10 گيگاهرتز را جذب مي­كنند. همچنين در پهناي باند 15-8 گيگاهرتز، قابليت جذب %90 امواج را دارند و در پهناي باند 9.3 تا 12.5 گيگاهرتز، قادر به جذب %97 امواج هستند.